Schouten+bezoekt+kringloopboer+Joris+Buijs
Nieuws
© Willem Paterik

Schouten bezoekt kringloopboer Joris Buijs

Landbouwminister Carola Schouten bezocht afgelopen weekend Koeien & Kansen-deelnemer Joris Buijs uit Etten-Leur.

Schouten bestempelde de melkveehouder als een echte voorbeeldboer. Buijs gebruikt alle mest om voer te telen voor zijn koeien en werkt daarnaast nog samen met akkerbouwers in de buurt. 'Dat is precies hoe wij de toekomst van de landbouw zien', aldus Schouten.

Campagne

Het bezoek aan Buijs maakte onderdeel uit van de campagne voor de aankomende verkiezing van de Provinciale Staten. Samen met provinciale bestuurders ging Schouten, als landbouwminister en lid van Christenunie-SGP de ‘boer op’.

Joris Buijs is blij met het bezoek en had vooraf een wensenlijstje opgesteld. Hierop stond onder ander de prijsstelling en de regelgeving rondom bemesting. 'De vele regels zijn vaak een knelpunt om verder te verduurzamen', merkt Buijs op. Schouten vond het goed om hier te zijn en de ervaringen van Buijs te horen. Ze voegt er aan toe, dat ze naar aanleiding van dit bezoek wel weer het nodige huiswerk meeneemt naar Den Haag.

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer