Schouten+onder+vuur+in+Tweede+Kamer
Nieuws
© DIRK HOL

Schouten onder vuur in Tweede Kamer

Minister Carola Schouten (LNV) kreeg het donderdag tijdens een Kamerdebat over het debacle met de pulskorvisserij zwaar te verduren. De PVV diende een motie van wantrouwen in.

Verschillende partijen vinden dat Nederland in de EU een slechte lobby heeft gevoerd voor de duurzame pulskortechniek. Daardoor dreigen nu 65 van de 80 pulskorvissers hun vergunning te verliezen. Uit de Kamer kwam de oproep aan dat premier Mark Rutte Schouten in Brussel moet ondersteunen bij haar onderhandelingen om de schade te beperken.

Nederland had de pulsvistechniek niet voor zichzelf moeten houden, maar ook met andere EU-landen moeten delen. Dat is volgens minister Schouten een belangrijke les die te leren is uit de affaire rond de pulsvisserij. ’Innovaties moeten we voortaan Europa-breed uitzetten.'

Aftreden

Een motie van wantrouwen van de PVV en een motie van afkeuring van de PvdD kregen uiteindelijk onvoldoende steun van andere partijen. Ook een voorstel van FvD dat de minister moet aftreden als ze er niet in slaagt de pulsvisserij te behouden haalde het niet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  34° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
Meer weer