Kamer wil breed debat over terugkeer wolf

Minister Carola Schouten (LNV) moet meer doen om de maatschappij voor te bereiden op de terugkeer van de wolf. Een motie van CDA en VVD waarin daartoe wordt opgeroepen is dinsdag aangenomen door de Tweede Kamer.

Kamer+wil+breed+debat+over+terugkeer+wolf
© Archief

In de motie stellen de Kamerleden Jaco Geurts (CDA) en Arne Weverling (VVD) dat Nederlanders het omgaan met wilde dieren als de wolf zijn verleerd. Om die reden is er meer bewustzijn over rustgebieden en het mogelijke gevaar nodig bij provincies, natuurorganisaties, mensen in de omgeving en recreanten die met de wolf te maken kunnen krijgen.

Het verzoek van CDA en VVD aan de regering om een breed maatschappelijk debat te starten over het samen leven met natuur en over de hervestiging van de wolf in Nederland kreeg een Kamermeerderheid achter zich.

Beschermde status

Met een stem voor een motie van SP en GL heeft de Tweede Kamer dinsdag ook de beschermde status van de wolf bevestigd. De Kamerleden Frank Futselaar (SP) en Laura Bromet (GL) hadden hierom gevraagd omdat steeds vaker geluiden klinken om de wolf te gaan bejagen.

Een maand geleden liet minister Schouten tijdens een kameroverleg al weten dat zij niet van plan is om aan de beschermde status van de wolven te tornen. Zij ziet geen reden om hier verandering in aan te brengen. De minister maakte tijdens dat debat bekend dat er vorig jaar in Nederland 166 schapen zijn doodgebeten door wolven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer