Tegengestelde ontwikkelingen op zuivelmarkt

Na een reeks stijgingen van boter en melkpoederprijzen zijn de ZuivelNL-noteringen deze week licht gedaald. Maar de Global Dairy Trade-index steeg maar liefst 6,4 procent, de grootste waardestijging sinds lange tijd.

Tegengestelde+ontwikkelingen+op+zuivelmarkt
© pixabay

De stijging van de GlobalDairyTrade-index is de vijfde op rij, sinds begin december een einde kwam aan langdurige prijsdaling. Alle zuivelproducten stegen in waarde, uitgezonderd melkpoeder met een hoog vetpercentage. Caseïne steeg maar liefst 10,9 procent in waarde.

Terwijl de prijsstijgingen in de wereldwijde zuivelhandel versnellen, kan de ZuivelNL-notering niet volgen. Boter daalde 3 euro in prijs en kost nu 436 euro per 100 kilo boter. Mager melkpoeder van extra kwaliteit daalde met 2 euro naar een prijs van 193 euro per 100 kilo. Weipoeder bleef ongewijzigd in prijs. Vol verstuivingsmelkpoeder noteert wel een plus van 3 euro en kost nu 290 euro per 100 kilo.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer