Zuivelnoteringen fors hoger

Zowel de Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade beurs als de noteringen van ZuivelNL laten deze week een forse stijging zien. ZuivelNL verhoogde de prijs van boter met 7 euro naar 435 euro.

Zuivelnoteringen+fors+hoger
© nieuwe oogst

Deze prijsstijging volgt op een prijssprong van 20 euro vorige week. De prijs van mager melkpoeder steeg 5 euro naar 188 euro. De GlobalDairy Trade beursindex steeg dinsdag 4,2 procent. Mager melkpoeder steeg zelfs ruim 10 procent in waarde. Ook de melkprijs op de spotmarkt wordt hoger.

Maar de prijs van boerderijmelk steeg tot nu toe niet, ondanks de aanhoudende positieve zuivelnoteringen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de boerderijmelkprijs vanaf februari wel kan stijgen. Er is namelijk vaak sprake van een na-ijleffect. Een van de factoren die de positieve ontwikkeling van de zuivelnoteringen verklaren, is de teruglopende melkaanvoer in de Europese Unie.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer