Flinke+stijging+boterprijs
Nieuws
© pixabay

Flinke stijging boterprijs

De notering van ZuivelNL is met 14 euro per 100 kilo gestegen, naar 428 euro per 100 kilo. De prijsstijging volgt op een maand van stabiele prijzen. Ook de andere zuivelproducten in de notering van ZuivelNL stegen in waarde.

Mager melkpoeder van de extra kwaliteit steeg 4 euro per 100 kilo, naar 183 euro. Deze prijs werd voor het laatst in juni 2017 betaalt. Ook de prijs van boerderijmelk op de spotmarkt toont een positieve trend, na lichte prijsdalingen voorafgaand aan de Kerstperiode.

De aanhoudend gematigd positieve trend in de zuivelnoteringen komt niet overeen met de ontwikkeling van de boerderijmelkprijs. Die vertoont de laatste maanden een dalende trend. Zowel voor de positieve trend in de zuivelnoteringen als voor de negatieve ontwikkeling van de boerderijmelkprijs, geldt dat het vooralsnog geen grote veranderingen betreft.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer