Belgische+boeren+boos+op+Albert+Heijn+om+melkprijs
Nieuws
© Albert Heijn

Belgische boeren boos op Albert Heijn om melkprijs

Het Belgische Algemeen Boerensyndicaat (ABS) is boos op Albert Heijn omdat de supermarktketen in België de prijs voor halfvolle melk met 7 cent verlaagde tot 55 cent per liter.

Volgens de landbouworganisatie gaat het louter om een marketingstunt, met de bedoeling marktaandeel te veroveren in Vlaanderen, schrijft het Nieuwsblad. ABS-voorzitter Hendrik Vandamme noemt de 55 cent per liter 'een schandalig lage prijs'. Daar is in zijn ogen ook geen reden toe. 'De prijszetting op de markten is niet dalend, integendeel. De melkprijzen trekken weer aan.'

Het ABS vreest dat de boer uiteindelijk het gelag betaalt. Vandamme wijst naar Colruyt, die de lage prijs van Albert Heijn zal moeten volgen om de laagste prijs te kunnen aanbieden. ABS roept de zuivelverwerkers op niet te zwichten voor de druk van de supermarkten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  70 %
Meer weer