Mager melkpoeder opnieuw duurder

ZuivelNL noteert opnieuw hogere prijzen voor mager melkpoeder. Dankzij een prijsstijging van 4 euro kost mager melkpoeder nu 195 euro per 100 kilo. Deze prijs is hoger dan het langjarig gemiddelde, sinds de melkquotering in 2015 verdween.

Mager+melkpoeder+opnieuw+duurder
© Marlissa Hilkmann

In de laatste jaren van de melkquotering noteerde mager melkpoeder structureel een hogere prijs van gemiddeld 250 euro per 100 kilo. In tegenstelling tot de prijs van mager melkpoeder stijgt de boterprijs niet door.

ZuivelNL verandert de prijs deze week niet. 100 kilo boter kost onveranderd 439 euro. Deze prijsontwikkelingen wijzen er op dat na lange tijd de prijs van mager melkpoeder en botervet weer naar elkaar toe trekt.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer