Agrifirm wint Environmental Respect Awards

Royal Agrifirm Group heeft een Environmental Respect Award 2018 van Corteva Agriscience gewonnen. De landenprijs is voor het op alle vlakken verantwoord omgaan met gewasbeschermingsmiddelen.

Agrifirm+wint+Environmental+Respect+Awards
© Koos van der Spek

‘We hebben duurzame voedselproductie voor toekomstige generaties in onze visie staan. Deze prijs is een erkenning voor onze inzet en de visie’, zegt Vincent Roelofs, commercieel directeur plant bij Agrifirm.

Corteva Agriscience, producent van gewasbeschermingsmiddelen, reikt de Environmental Respect Awards jaarlijks uit. De winnaar is een klant die uitblinkt in ‘product stewardship’. Dat betekent, dat die handelaar verantwoord omgaat met gewasbeschermingsmiddelen, zowel binnen het eigen bedrijf als bij de advisering en begeleiding van de uiteindelijke gebruikers. ‘We willen onze beste handelaar op een voetstuk zetten’, zegt Arend Vermazeren van Corteva.

Verantwoorde toepassing

Agrifirm viel op doordat het zich volgens Vermazeren op diverse vlakken inspant voor een verantwoorde toepassing. Hij noemt onder meer de goed georganiseerde opslag en distributie en de advisering aan klanten door het organiseren van winterlezingen en het maken van gewasbeschermingsplannen.

Ook het ontwerpen en beschikbaar maken van hulpmiddelen, zoals de Phytophthora Module, vindt Corteva belangrijk. ‘Daarmee kan de gebruiker de middelen heel gericht inzetten’, zegt Vermazeren. ‘Daarnaast mengt Agrifirm zich in het maatschappelijk debat over gewasbeschermingsmiddelen. Ook dat woog mee in onze keuze.’

Gezond gewas

De prijs werd uitgereikt op het akkerbouwbedrijf van maatschap Cato en Carin Gaaikema in Houwerzijl (Groningen). Deze ondernemers zijn meer dan gemiddeld bezig met een duurzame productie. ‘De bodem boeit me. Ik ben ervan overtuigd dat de bodem de basis is van een gezond gewas’, zegt Cato Gaaikema.

‘We moeten anders omgaan met de bodem om een weerbaar gewas te telen. Voor ons bedrijf is het belangrijk om daarnaast voldoende middelen achter de hand te hebben. Ik zie dat als onze medicijnkast. Ik werk het liefst met minimale inzet van middelen, maar als het nodig is, is het fijn dat we kunnen ingrijpen’, zegt Gaaikema.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer