LTO mist inhoud wolvenplan

Er er sinds vorige week een nieuw wolvenplan. Dat gaat per direct in en daarin staat vermeld hoe we in Nederland omgaan met de wolf. Volgens Ben Haarman, LTO-portefeuillehouder Natuur- en Landschapsontwikkeling, laat het plan veel vragen open voor de sector. Dat zei hij in de studio van Nieuwe Oogst TV.

Het wolvenplan is een geactualiseerde versie van het plan uit 2016. Nieuw is vooral dat nu niet alleen rekening wordt gehouden met zwervende wolven, maar ook met permanente vestiging in Nederland. Desondanks blijven volgens Haarman veel vragen onbeantwoord.

• Lees ook: LTO reageert teleurgesteld op wolvenplan

'Worden burgers en de gebruikers van natuur- en landbouwgrond wel goed ingelicht als er een wolf in de buurt is? Waarom krijgt preventie geen invulling in dit plan, maar wordt het aan elke provincie apart overgelaten? Wanneer wordt nou precies tot beheer overgegaan door de verantwoordelijke instanties?', stelt de LTO-bestuurder.

Teleurstellend

Haarman zegt verschillende punten te hebben ingediend, maar daar is niets mee gedaan. 'Ondanks onze wens om een constructieve bijdrage te mogen leveren, zijn we niet betrokken bij het schrijven van het plan. Het is zeer teleurstellend dat zoveel zaken onbeantwoord blijven.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer