LTO+wil+rem+op+wolvenpopulatie
Nieuws
© Pixabay

LTO wil rem op wolvenpopulatie

LTO Nederland wil een maximum aan het aantal wolven in Nederland. Een overschot aan deze dieren moet worden afgeschoten.

Daarvoor pleit portefeuillehouder Natuur- en Landschapsontwikkeling Ben Haarman van LTO Nederland dinsdagavond in de uitzending van Nieuwsuur. 'Er is geen andere keus. Als een wolf erop uit is om schapen aan te vallen, dan moet je de ruimte hebben om die wolf te kunnen afschieten.'

Boeren maken zich zorgen over de permanente vestiging van de wolf in Nederland. Bij schapenhouders in Drenthe en het oosten van het land heeft het roofdier al meerdere dieren doodgebeten. Ondertussen is ook op de Veluwe al een wolf gesignaleerd. In 2018 zijn uiteindelijk tien verschillende wolven geteld.

De wolf heeft in Europa een beschermde status en het afschieten ervan is verboden. LTO Nederland wil dat Nederland internationaal afspraken gaat maken om die status aan te passen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 13°
  60 %
Meer weer