Dit jaar tien wolven gesignaleerd in Nederland

In 2018 zijn tot dusver tien verschillende wolven gesignaleerd in Nederland, waaronder zes wijfjes. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van uitwerpselen en DNA-monsters van bijtwonden bij aangevallen schapen, uitgevoerd door Wageningen Environmental Research (WENR).

Dit+jaar+tien+wolven+gesignaleerd+in+Nederland
© Pixabay

Van augustus tot en met oktober zijn twee nieuwe vrouwelijke wolven opgemerkt en een wolvin waarvan al eerder sporen werden aangetroffen. Sporen van zeven andere wolven die al eerder werden waargenomen, zijn daarna niet meer gevonden.

Tot voor kort stond de teller van het aantal waarnemingen op acht wolven, maar daar zijn dit najaar twee nieuwe exemplaren bijgekomen. De organisatie Wolven in Nederland houdt de waarnemingen nauwgezet bij en constateert dat sporen van wolven onder meer zijn gevonden in Friesland, Drenthe, Overijssel en op de Veluwe. De DNA-sporen van de dieren zijn terug te voeren naar Duitsland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer