Chinese landbouwminister bezoekt World Horti Center

Qu Dongyu, de Chinese viceminister van het ministerie Landbouw en Plattelandsontwikkeling, is vandaag voor een kort bezoek in Nederland. In het World Horti Center in Naaldwijk ontmoette hij tuinbouwondernemers.

Chinese+landbouwminister+bezoekt+World+Horti+Center
© Eigen Foto

Qu Dongyu keerde daarmee even terug naar het land waar hij een belangrijk deel van zijn wetenschappelijke land- en tuinbouwkennis opdeed. Hij maakte nader kennis met de Dutch approach voor het oplossen voor mondiale tuinbouwvraagstukken.

De Chinese overheid ziet grote kansen in de Nederlandse land- en tuinbouwkennis en technologie. Andersom is China een van de belangrijkste landen voor kennisexport en -uitwisseling.

Viceminister Qu Dongyu is daar zelf een voorbeeld van. Midden jaren negentig deed hij wetenschappelijk onderzoek bij de vakgroep plantenveredeling aan Wageningen University & Research (WUR). Vandaag bezoekt de viceminister ook het Nederlandse landbouwministerie en ontmoet hij het bestuur van de WUR.

Westland en China

Vanuit het Westlandse glastuinbouwcluster wordt intensief samengewerkt met China. Ondernemers en overheid zoeken naar oplossingen om op een grootschalige en duurzame manier voedsel en bloemen te telen. Het recent gestarte platform Dutch Greenhouse Delta sloot drie maanden geleden een strategische samenwerking voor de ontwikkeling van een hightech tuinbouwproductiecentrum in Jianshan, de belangrijkste economische delta van China.

Ter ere van het bezoek en de langdurige Chinees-Nederlandse betrekkingen vernoemde Van den Bos Flowerbulbs een nieuwe variëteit callalelie naar de minister. 'Winter Jade', de betekenis van Dongyu, werd door Qu officieel gedoopt. Van den Bos Flowerbulbs exposeert jaarrond in het World Horti Center en is een van de grootste Nederlandse exporteurs van bloembollen in onder meer China.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer