Afrikaanse varkenspest treft regio grootste Chinese bedrijven

China heeft de Afrikaanse Varkenspest niet onder controle. Het Chinese ministerie van Landbouw meldt dit keer zieke varkens uit de regio waar de grootste varkensboeren actief zijn.

Afrikaanse+varkenspest+treft+regio+grootste+Chinese+bedrijven
© Shutterstock

De getroffen boerderij ligt in de provincie Sichuan in het Zuidwesten van China. Het virus sloeg er donderdag toe en heeft zich daarmee verspreid naar de regio waar de grootste varkensboeren van het land gevestigd zijn.

• Lees ook: Grote prijsverschillen door Afrikaanse varkenspest

China kampt al sinds augustus met verscheidene uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Volgens de krant South China Morning Post zijn nu 18 van China's 31 provincies getroffen. De VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) waarschuwt voor de verspreiding naar andere regio's en buurlanden.

Illegaal vlees

Onder meer Taiwan heeft al maatregelen genomen. Zo riskeren toeristen een boete als ze illegaal vlees het land binnenbrengen. De overheid houdt ook online shops in de gaten die producten met Chinees varkensvlees te koop aanbieden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer