Kadaver aangespoeld in Taiwan met Afrikaanse varkenspest

Een met Afrikaanse Varkenspest besmet varkenskadaver is aangespoeld in Taiwan. De autoriteiten denken dat het aangespoelde dier komt van het Chinese vasteland.

Kadaver+aangespoeld+in+Taiwan+met+Afrikaanse+varkenspest
© Twan Wiermans

Het dode varkens werd 31 december gevonden op het strand van het Taiwanese eiland Kinmen, dat enkele kilometers voor de Chinese kust ligt. Vakblad Pig Progress meldt dat het Taiwanese laboratorium voor diergezondheid het virus in het kadaver heeft kunnen aantonen en dat het dezelfde stam betreft als die op het Chinese vasteland rondwaart.

Op het eiland Kinmen bevinden zich 68 bedrijven met in totaal elfduizend varkens. Tien daarvan bevinden zich binnen de straal van 5 kilometer van de vindplaats. Op Kinmen is nog geen Afrikaanse varkenspest vastgesteld. De Taiwanese autoriteiten roepen varkenshouders op geen swill te voeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer