Kadaver+aangespoeld+in+Taiwan+met+Afrikaanse+varkenspest
Nieuws
© Twan Wiermans

Kadaver aangespoeld in Taiwan met Afrikaanse varkenspest

Een met Afrikaanse Varkenspest besmet varkenskadaver is aangespoeld in Taiwan. De autoriteiten denken dat het aangespoelde dier komt van het Chinese vasteland.

Het dode varkens werd 31 december gevonden op het strand van het Taiwanese eiland Kinmen, dat enkele kilometers voor de Chinese kust ligt. Vakblad Pig Progress meldt dat het Taiwanese laboratorium voor diergezondheid het virus in het kadaver heeft kunnen aantonen en dat het dezelfde stam betreft als die op het Chinese vasteland rondwaart.

Op het eiland Kinmen bevinden zich 68 bedrijven met in totaal elfduizend varkens. Tien daarvan bevinden zich binnen de straal van 5 kilometer van de vindplaats. Op Kinmen is nog geen Afrikaanse varkenspest vastgesteld. De Taiwanese autoriteiten roepen varkenshouders op geen swill te voeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer