FloraHolland+laadt+plant+op+vier+lagen+in+piekperiode
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland laadt plant op vier lagen in piekperiode

Bloemenveiling Royal FloraHolland gaat tijdens het drukke seizoen potplanten op vier lagen verdelen in plaats van drie. Hierdoor zijn er minder stapelwagens nodig.

De veiling voert de verandering door in de periode van 1 februari tot 15 juni 2019 op de locaties Aalsmeer en Naaldwijk. In Naaldwijk is deze manier van verdelen tijdens een test al succesvol gebleken, waardoor FloraHolland het ook in Aalsmeer doorvoert. Omdat in Rijnsburg vooral bloemen worden geveild, verandert er op deze locatie niets in de plantendistributie.

Op de topdagen in 2019 is FloraHolland van plan om in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg tijdens het distributieproces de stapelwagens zo vol mogelijk te beladen. Dit gebeurt bij bloemen en potplanten. Het extra beladen zorgt ervoor dat er veel minder stapelwagens nodig zijn. 'Het voller laden kan wel invloed hebben op de doorlooptijden', laat de veiling weten.

Nachthuur

FloraHolland had vorig jaar in het hoogseizoen te kampen met een tekort aan stapelwagens. Om tijdens de piekperiode de beschikbaarheid van karren te vergroten, heeft het bedrijf 15.500 stapelwagens aangeschaft. 'De inzet van nieuwe stapelwagens wierp afgelopen kerstperiode al zijn eerste vruchten af', zegt een woordvoerder van de bloemenveiling. Er is op vier geplande nachten geen interne nachthuur ingezet.

In 2018 had FloraHolland op dertig nachten interne nachthuur. Door de aanschaf van extra stapelwagens is de verwachting dat dit aantal in 2019 halveert.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
Meer weer