FloraHolland gaat 100 miljoen euro investeren

In de begroting van Royal FloraHolland voor 2019 is voor investeringen een bedrag van 100 miljoen euro opgenomen. Dat is 16 miljoen euro meer dan afgelopen jaar is geïnvesteerd.

FloraHolland+gaat+100+miljoen+euro+investeren
© FloraHolland

De veilingcoöperatie gaat vooral meer investeren in onroerend goed en in de verdere ontwikkeling van de ICT-systemen. In zijn toelichting tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) gisteren in Naaldwijk vertelde algemeen directeur Steven van Schilfgaarde dat FloraHolland met deze investeringen inspeelt op de groeiende vraag naar meer vierkante meters op de marktplaats voor bloemen en planten.

Belangrijke rol bij de investeringen speelt het nieuwe logistieke concept ILB (Integrale Logistieke Besturing) en de ontwikkeling van het digitale marktplatform Floriday. Van Schilfgaarde: ‘Alle nieuwe gebouwen die we nu laten bouwen moeten geschikt zijn voor de modernste logistieke systemen. Verder streven we er naar om onze werkwijze op alle locaties verregaand te standaardiseren.’

Processen digitaal beheren

Van Schilfgaarde meldt dat inmiddels zo’n 900 kwekers zijn aangemeld op Floriday. Zij kunnen met dit platform hun aanbod en overige commerciële processen volledig digitaal beheren. FloraHolland stelt zichzelf tot doel om volgend jaar het merendeel van de aanvoerende kwekers op dit systeem aan te sluiten.

Volgens de directeur is sprake van een gezonde begroting en heeft de coöperatie FloraHolland voldoende financieringsruimte voor alle geplande investeringen. De verwachting voor 2019 is onder meer dat de omzet zal stijgen met 100 miljoen euro tot bijna 4,8 miljard euro.

Nieuwe tarieven

De ALV stemde gisteren ook in met het voorstel voor nieuwe ledentarieven. De belangrijkste aanpassingen zijn verhogingen van de karheffingen en van de partijheffingen. Voor de aanvoerders van bloemen en planten die geen lid zijn van de coöperatie gaat FloraHolland vanaf 2019 ook een gestaffelde volumekorting doorvoeren. Leden konden al langer van het volumevoordeel profiteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer