Transactieheffing+FloraHolland+fors+omhoog
Nieuws
© FloraHolland

Transactieheffing FloraHolland fors omhoog

Bloemenveiling Royal FloraHolland verhoogt in 2019 de transactieheffing met 17 procent. Klanten van de veiling betalen daardoor 1,35 euro in plaats van 1,15 euro per transactie.

Volgens een woordvoerder van FloraHolland stijgt de klokheffing in lijn met het principe van 'kostenmaker is kostendrager'. De veiling heeft te maken met steeds meer en kleinere transacties. Verdere uitgangspunten bij de tariefaanpassingen zijn een vereenvoudiging van het stelsel en dat digitaal de standaard is. De huur van een tribunewerkplek gaat als gevolg daarvan omhoog. Daarentegen wordt het abonnement van kopers op 'Kopen op Afstand' goedkoper.

FloraHolland houdt de tarieven bij bemiddeling op hetzelfde niveau als in 2018. Verder klimmen volgend jaar de tarieven voor logistieke dienstverlening. De kar- en partijheffing voor aanvoerders wordt gecorrigeerd voor inflatie. Eerder maakte de bloemenveiling al bekend dat voor niet-leden eveneens de kortingsregeling op de provisie gaat gelden.

Meermalig fust

De prijzen voor meermalig fust gaan in 2019 omlaag. Met deze aanpassing wil FloraHolland het gebruik van dit milieuvriendelijkere fust stimuleren. Eerder dit jaar was er kritiek op het bedrijf dat het verhoudingsgewijs weinig meermalig fust gebruikt. De huurt van alle meermalige plantentrays gaat met 2 cent naar beneden. Van veel bloemenemmers en -rekken dalen de prijzen met 1 cent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer