Omzet FloraHolland lager dan verwacht

Royal FloraHolland zegt dit jaar nagenoeg dezelfde omzet te behalen als vorig jaar. De cijfers blijven hierdoor achter bij de verwachtingen aan het begin van dit jaar.

Omzet+FloraHolland+lager+dan+verwacht
© FloraHolland

In de uitnodiging voor de algemene ledenvergadering die op 6 december plaatsvindt, staat dat de bloemenveiling 4,64 miljard euro omzet in 2018. In 2017 behaalde het bedrijf een omzet van 4,63 euro. Voor 2018 had FloraHolland een omzet van 4,68 miljard begroot, waardoor de verkoopwaarde van de bloemen en planten 40 miljoen euro achterblijft bij de verwachtingen aan het begin van dit jaar.

Lagere opbrengsten

De opbrengsten van de veiling liggen dit jaar met 345 miljoen euro onder het niveau van 2017. Toen kwam er zo'n 10 miljoen euro meer in het laatje. Tegenover de lagere opbrengsten staan ook lagere kosten. Dit jaar zijn die 344 miljoen euro hoog, terwijl in 2017 het kostenniveau ook zo'n 10 miljoen euro lager lag.

Aan bijzondere baten noteert FloraHolland dit jaar een bedrag van 9 miljoen euro, dat voortkomt uit het resultaat uit deelnemingen en verkoop van onroerend goed. Reorganisatiekosten van 4 miljoen euro vormen een bijzondere last in 2018. FloraHolland heeft dit jaar in totaal 84 miljoen euro geïnvesteerd.

Begroting 2019

Volgens begroting is het investeringsniveau in 2019 precies 100 miljoen euro. De kosten stijgen volgend jaar met 9 miljoen euro naar 353 miljoen euro. De opbrengsten gaan met 8 miljoen euro omhoog en komen uit op 354 miljoen euro.

De veiling verwacht dat de klokomzet in 2019 met 80 miljoen euro daalt en dat de verkoopwaarde van de directe stromen met 185 miljoen euro toeneemt. De totale omzet voor 2019 begroot het bedrijf op 4,75 miljard euro. Door de verkoop van Bleiswijk verwacht FloraHolland volgend jaar uiteindelijk een winst van 7 miljoen euro te kunnen realiseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer