Onderhandelingsresultaat+over+cao+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Onderhandelingsresultaat over cao FloraHolland

Royal FloraHolland en de vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao.

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar. In die periode krijgen de werknemers van de bloemenveiling een loonsverhoging van 7,5 procent en 1,5 procent in pensioen. Het loon gaat in stappen omhoog: op 1 januari 2019 stijgt het salaris met 1,5 procent, op 1 juli 2019 met 1 procent, op 1 juli 2020 met 2,5 procent en per 1 maart 2021 krijgen werknemers er nogmaals 2,5 procent bij. Deze maand krijgt het personeel eenmalig 100 euro uitgekeerd.

Voor het bereiken van de aow-leeftijd kunnen medewerkers, die minimaal tien jaar werkzaam zijn bij de bloemenveiling, gebruik maken van de 80-90-100-regeling. Dit houdt in dat ze ruim vier jaar voor de aow-leeftijd 80 procent kunnen gaan werken tegen 90 procent van het salaris en met 100 procent opbouw van het pensioen.

Nieuwe pensioenregeling

Daarnaast komt er onder meer een verruimde opleidingsregeling en is FloraHolland van plan tweehonderd uitzendkrachten in vaste dienst te nemen. Per 2020 voert de bloemenveiling een nieuwe pensioenregeling in.

De cao-gesprekken, die in april van dit jaar zijn begonnen, verliepen stroef. Vakbonden organiseerden eerder dit jaar nog een actie voor een eerlijke cao. De nieuwe cao gaat op 1 januari 2019 in. De vorige cao van de bloemenveiling is op 1 juli van dit jaar verlopen. Het personeel van FloraHolland moet begin januari nog wel oordelen of het akkoord gaat met het onderhandelingsresultaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer