FloraMondo overschrijdt grens van 100 miljoen euro

FloraMondo klokvoorverkoop heeft de omzetgrens van 100 miljoen euro overschreden, meldt bloemenveiling Royal FloraHolland.

FloraMondo+overschrijdt+grens+van+100+miljoen+euro
© FloraHolland

Volgens de veiling is de groeiende populariteit van het systeem vooral te danken aan het feit dat het via FloraMondo klokvoorverkoop mogelijk is vanaf één fust in te kopen. 'Door deze fijnmazigheid is de jaaromzet over 2018 nu al meer dan 100 miljoen euro. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van het eindresultaat van 2017, dat op 80 miljoen euro lag', aldus een woordvoerder van het bedrijf.

FloraHolland stelt dat het gebruiksgemak van het digitale verkoopkanaal toeneemt. Zo kunnen klanten met de optie klantaccounts via eigen in te stellen voorwaarden weer hun klanten laten inkopen vanuit het aanbod in FloraMondo.

Meer klanten en kwekers

Het aantal klanten van FloraMondo groeide in 2018 tot ruim 800, en het aantal kwekers dat gebruikmaakt van FloraMondo klokvoorverkoop, steeg tot bijna 3.000. Kwekers kunnen bij klokvoorverkoop zelf de verkoopprijs van hun producten vaststellen en daarnaast meeliften met de klokdistributie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer