Liveblog HHH 2017

Tijdens de HHH 2017 in de Zwolse IJsselhallen houden we een liveblog over de keuringen en kampioenen bij. Meer foto's onderaan de pagina.

Algemene titels Bons en Wijnker

16:55 Het algemeen kampioenschap zwartbont is voor Bons Holsteins Koba 219 van Bons Holsteins. De reservetitel is hier voor Geertje 567 van Van Dijk-De Bruin. Bons Holsteins Ella 158 is derde op tal.
Bij roodbont is de titel en reservetitel voor Wijnker. Future Dream H Alexander wint, secondante is hier Future Dream H Rosie.
16:25 Het licht dimt, tijd voor het defilé. Zometeen nog de algemeen kampioenen.

Van Dijk troeft Bons af

16:19 Bij de oudere koeien zwartbont is de titel voor Geertje 567 van maatschap Van Dijk-De Bruin. De jury vindt de koe iets meer stijl hebben dan de reservekampioen Bons Holsteins Ella 158 van Bons Holsteins. Hier is de eervolle vermelding voor Drakkar Bulona van maatschap Steegink uit Okkenbroek.

Wijnker

16:18 Wijnker wint bij de oudere koeien roodbont. Dit keer met Future Dream H Rosie. Hier is het reservelint voor Els 296 van Arendsen Raedt. Ju Lonia 167 van Uenk is derde op tal.

15:52 Els 286 van Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem wint bij de rubriek oudste roodbonten. Ze blijft Twente Dairies Jose 421 van Tijhuis voor. Wijnker moet nu genoegen nemen met de 1C-plek met Zeedieker Roseanna Red.

15:50 Met haar 11 jaar weet klasbak Bons Holsteins Ella 158 te imponeren. De koe van Bons Holsteins bleef hier Goldwyn-dochter Marie 356 van Alex Verwaijen uit Beilen. Hier is de 1C voor New Moore Esmeralda 38 van maatschap Withaar-Prent.

15:32 Geertje 567 van maatschap Van Dijk-De Bruin uit Giessenburg wint de eerste rubriek oudere koeien zwartbont. Drakkar Bulona van maatschap Steegink komt hier op 1B, terwijl de 1C is voor New Moore Maria 317 van maatschap Withaar-Prent uit Nijeveen.

15:30 Future Dream H Rosie van Jacob Wijnker uit Avenhorn wint de eerste rubriek oudere koeien roodbont. Ju Lonia 167 van Uenk in Nijbroek is hier tweede, terwijl de 1C is voor Tienmorgen Liza 396 van De Tienmorgen Holsteins.

Beste groep van Albring
15:07 De zeer uniform groep van de familie Albring uit Drouwenermond wint bij zwartbont. Hier is Van-Dijk-De Bruin reservekampioen. Southland Holsteins is derde op tal. Bons is vierde.

14:37 De uniforme groep van Jacob Wijnker uit Avenhorn heeft de beste bedrijfscollectie roodbont. Het reservelint is voor Harrie Tijhuis uit Hooghalen. De Tienmorgen uit het Brabantse Beers is derde op tal.

14:15 Na de dochtergroepen in het nu tijd voor de bedrijfscollecties. De organisatie laat weten dit jaar opvallend veel inzendingen te hebben. Van de 530 catalogusnummers, inclusief young breeders en de dochtergroepen zijn ook veel dieren in Zwolle aanwezig, er zijn weinig afmeldingen.

Jan Kolff fokker van het jaar

13:30 Jan Kolff en zijn familie uit Woudrichem zijn gekozen tot fokker van het jaar. Het bedrijf JK Eder zit onder meer achter JK Eder Control. Niet alleen de stier die op plek twee staat qua exterieur, maar ook de tweede meest gebruikte stier in dat land.De man met een neus voor goede bloedlijnen heeft via embryo's ook in heel wat andere landen nazaten van zijn koefamilies lopen, zoals in Zwitserrland en Australië. Ook op exterieurgebied doet Kolff het goed. Zijn JK Eder DG Esmeralda was dit jaar eerste in haar rubriek op de NRM en was vorig jaar reservekampioen bij de vaarzen op de HHH show.

Wijnker

13:15 Jacob Wijnker is de eigenaar van de roodbontkampioen midden. Dat is Future Dream H. Alexandra. Drouner Holsteins van de familie Albring pakt hier met Drouner ADJH het reservekampioenschap, terwijl MH Alana 5 van Merwehoeve de Groot derde op tal werd.

Meer foto's onderaan liveblog.

Bons kampioen

13:10 Bons Holsteins levert met Bons Holsteins Koba 219 de kampioen in de middenklasse. Reservekampioen is hier HBC Sid Daydream 4 van Schep Holsteins. Drouner AJDH Cosmo kreeg een hand van de jury als derde op tal.

12:49 MH Alana 5 van Merwehoeve De Groot uit Herwijnen wint de laatste roodbontrubriek in de middenklasse. Ze blijft P.M. Elza 159 van Pinkert nipt voor. Deze koe is deze week te zien in de papieren versie van Nieuwe Oogst. Op 1C Mina 253 van maatschap Hutten-Van den Berg uit Hoogerweg.

12:48 De laatste zwartbontrubriek in de middenklasse is een prooi voor Drouner AJDH Cosmo van de familie Albring. Op 1B Gerda 126 van De Jong uit Montfoort. Geertje 581 van maatschap Van Dijk-De Bruin plaatst zich op 1C.

12:22 Drie opeenvolgende catalogusnummers voorop bij de roodbont midden. Voorop Twente Dairies Apple Jose van Harrie Tijhuis uit Hooghalen met catalogus 438. De 1B is voor 439 is voor Twente Dairies Apple Jose, van dezelfde vader Big Apple en een andere moeder van dezelfde eiganaar. Hier kwam 440 op 1C, Ju Lonia van Johan Uenk uit Dalen.

12:20 Zwartbont-jurylid Erhard Junker is lovend over de balans van Anta van Jannes Uineken uit Dalen en plaatst haar op 1A. Bons Holsteins Dikkie 183 van Bons Holsteins komt hier op 1B, terwijl de familie Van der Ploeg uit Wegea hier met V Zwaantje 92 de 1C levert.

12:00 Ook de tweede roodbontrubriek in deze klasse kent een uitslag. Jacob Wijnker zegeviert met Future Dream H Alexandra, vóór Drouner AJDH Aiko 1267 van maatschap Albring uit Drouwenermond. Hier was de 1C voor Jonker Martha 667 van De Groot uit Noordeloos.

11:59 De tweede rubriek zwartbont midden is een feit. Bons Holsteins zegeviert met Bons Holsteins 219. Hier was haar secondante Matje 59 van maatschap Ton-Hoeve uit De Punt. JK DG Esmeralda van Jan Kolff uit Woudrichem maakt het koptrio compleet.

11:36 Ook de eerste roodbontrubriek in de middenklasse is beoordeeld. Jurylid Roger Frossard plaatst Rubensposy-Red 9 van maatschap Van Dijk- De Bruin op kop. De 1B is hier voor Barendonk Wilma 349 van Barendonk Holsteins in Beers, stalgenote Barendonk Paulina 188 komt op 1C.

11:35 De eerste rubriek bij zwartbont midden is afgerond. HBC SID Daydream 4 van Schep Holsteins komt op 1A. De 1B is voor Drouner Mientje1276 van Albring in Drouwenermond. Geertje 597 van maatschap Van Dijk-De Bruin uit Giessenburg pakt hier de 1C.

11:00 Inmiddels loopt de middenklasse in de ring

Southland levert zwartbontkampioen

10:54 Southland Dem Dellia 92 van Southland Holsteins uit Teteringen werd kampioen vaarzen zwartbont' Indiana van Schep Holsteins krijgt het reservelint. Een eervolle vermelding is er voor Priarie Hoeve Hendrika 82 van maatschap Withaar Prent.

Meer foto's onderaan liveblog.

Irma kampioen

10:54 Irma 108 van Vosman wint bij de vaarzen roodbont. Hier werd Dynamic Espot Red van de combinatie Hoftijzer-Van Wichen uit Zwartewaal en Maasbommel werd reservekampioen.

10:36 De drie beste vaarzen van iedere rubriek bij roodbont en zwartbont komen in de ring voor de kampioenskeuring.

10:35 De laatste vaarzenrubriek zwartbont is voor Indiana van Schep Holstein uit Bergambacht, Hier is de 1B voor Bons Holsteins Aaltje 129 van Bons. Gijsje 8567 van Jongsteins Hoogblokland komt op 1C.

10:17 Southland Dem Dellia 92 van Southland Holsteins Teteringen won de derde zwartbontrubriek. De 1B was voor Bon Holsteins Koba 226 van Bons Holsteins uit Ottoland kreeg hier de 1B, Fever Precilla van Firma de Groot uit Everdingen kwam hier op 1C.

10:17 Dynamic Espot Red van de combinatie Hoftijzer en melkveebedrijf Van Wichen uit Zwartewaal en Maasbommel won de tweede roodbontrubriek. Heerenbrink Dolly Olymp Red van Steegink uit Okkenbroek nam nu genoegen met 1B, terwijl Drouner ADJH Aiko 1288 van de familie Albring uit Drouwenermond kwam hier op 1C.

9:50 De tweede zwartbontrubriek was was voor Prairie hoeve Hendrika 82 van maatschap Withaar-Prent uit Nijeveen. De 1B is hier voor Giessen Cinderella 126, opnieuw van Pinkert-Burgers. De 1C is voor J.S Gijsje van Vof Jongsteins uit Hoogblokland.

9:50 Ook de eerste roodbontrubriek is geplaatst. Op kop hier Irma 108 van maatschap Vosman-Ter Harmsel uit Rijssen. Heerenbrink Samantha 3 van maatschap Steegink uit Okkenbroek komt op 1B en PM Roselyn van maatschap Pinkert in Markelo staat op 1C.

9:20 De eerste rubriek zwartbont werd een prooi voor Hart 608 van maatschap Zomer-Borkent uit Westerhaar-Vriezenveen. De 1B was hier voor Reidlander Bet 610 van maatschap Stolwijk in Bedum. M.H. Pernilla 10 van Merhoeve de Groot uit Herwijnen kreeg de 1C.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer