Dit jaar geen koeien op Tulip Sale

De vijftiende editie van de Tulip Sale tijdens de Holland Holstein sHow in Zwolle kent dit jaar een ingekrompen vorm. Organisator Adolf Langhout van ALH Genetics kiest voor een Silent Auction, waarbij geen dieren aanwezig zijn.

Dit+jaar+geen+koeien+op+Tulip+Sale
© Peter Smit

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 december vindt in de IJsselhallen in Zwolle de Holland Holstein sHow plaats. Een belangrijk onderdeel van dit jaarlijkse evenement is de Tulip Sale, georganiseerd door ALH Genetics in Damwoude.

'Mede door de fosfaatwet- en regelgeving zijn er simpelweg veel minder interessante vrouwelijke dieren beschikbaar in Nederland. Daarom kiezen we bewust voor een andere opzet met een kleiner aantal dieren via een Silent Auction, wat stille veiling betekent', zegt Langhout.

Meer voordelen

Deze manier van veilen brengt volgens de organisator meer voordelen met zich mee. 'Na een veiling in Nederland moeten de dieren altijd weer voor 21 dagen retour naar de verkoper, voordat ze naar de koper mogen. Daarbij moet je ook nog eens dertig dagen wachten, voordat dieren op export mogen. Op de manier van een Silent Auction is dit niet nodig.'

De Silent Auction opent op vrijdagmorgen 7 december om 9 uur en sluit zaterdagmiddag 8 december om 15 uur. Tijdens de fokveeveiling in de IJsselhallen wordt enkele malen voor alle veilingnummers het op dat moment hoogste bod bekendgemaakt.

Vijfhonderd dieren

De Holland Holstein SHow zal absoluut niet in stilte plaatsvinden. Hiervoor zijn meer dan vijfhonderd dieren aangemeld.
Op vrijdag 7 december is het de beurt aan de Young Breeders, terwijl de individuele keuringskoeien, dochtergroepen en bedrijfsgroepen op zaterdag 8 december in de ring komen.

Zaterdag zijn rond het middaguur de dochtergroepen aan de beurt. Masterrind zet een dochtergroep neer van Sodan Red. Semex komt met een groep van Fitz. WWS showt een groep van Jedi en CRV brengt Fun P-dochters.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer