Vier kampioenen voor Bons op HHH

Na het kampioenschap bij de vaarzen en in de middenklasse zwartbont levert Bons-Holsteins uit Ottoland vandaag met Bons Holsteins Koba 191 (V. Jasper) ook de kampioen bij de oudere koeien. Stalgenoot Bons-Holsteins Ella 186 (V Den-K Marshall Ll Laurin) werd hier reservekampioen.

Vier+kampioenen+voor+Bons+op+HHH
© Pieter Stokkermans

Daarmee lijkt dit bedrijf zeker vanr het algemeen kampioenschap. Bons Holsteins Koba 191 was bij de oudere koeien een klasse apart, met veel melktype en openheid en een best uier. De gebalanceerde en brede Ella 186 kwam hierin iets te kort. Wel won Ella haar rubriek, voor Djura (Golden-Oaks St Alexander) van maatschap Talsma Warga, die niet alleen op 1B kwam, maar in de finale een eervole vermelding kreeg.

In dezelfde rubriek werd Bons-Holsteins Koba 202 (V. Jasper) van Bons derde.

Koba 191 won de andere rubriek oudere koeien. Hier wasde 1B voor Drouner Ria 1038 (V. Scooby-Duu) van de familie Albring uit Drouwenermond. De derde plaats was hier voor K D Doetje 89 (V. Goldwyn) van maatschap Kooijker-Marinus uit Ny Beets,

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer