GroenLinks%3A+onderzoek+onder+alleen+LTO%2Dleden+niet+representatief
Nieuws
© DIRK HOL

GroenLinks: onderzoek onder alleen LTO-leden niet representatief

GroenLinks vindt het onderzoek van onder meer LTO Nederland en het ministerie van LNV naar natuurinclusieve landbouw niet representatief, omdat enkel boeren die lid zijn van LTO meedoen.

GL-Kamerlid Laura Bromet heeft daarom landbouwminister Carola Schouten om opheldering gevraagd. Het onderzoek werd enkele weken geleden aangekondigd. Het doel is om helder te krijgen hoeveel boeren overwegen om acties voor de natuur en de biodiversiteit op en om hun bedrijf te ondernemen, hoeveel boeren dit al hebben gedaan en welke kansen en belemmeringen zij daarbij ervaren.

• Lees ook: Onderzoek naar natuurinclusieve landbouw

Het onderzoek is bedoeld om toekomstig beleid op het vlak van natuurinclusieve landbouw vorm te geven. Bromet vindt dat ook boeren die geen LTO-lid zijn moeten worden benaderd. Als dat niet gebeurt, is het onderzoek geen weerspiegeling van de gemiddelde Nederlandse boer. Daarmee is het volgens de politica onjuist om op basis van dit onderzoek toekomstig beleid met betrekking tot natuurinclusieve landbouw vorm te geven.

Het Kamerlid vraagt daarom of de minister bereid is om ook boeren die niet lid zijn van LTO te benaderen voor dit onderzoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer