Belangen van klanten en sector beschermen

Voerleveranciers en -adviseurs zijn belangrijke erfbetreders. Zij weten als geen ander dat hygiënemaatregelen essentieel zijn om verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen. 'Ons hele team zit erbovenop om de belangen van onze klanten en de hele varkenssector te beschermen', zegt Harry de Groot.

Belangen+van+klanten+en+sector+beschermen
© De Snuitgeverij

De commercieel directeur varkenshouderij van Agrifirm Noordwest-Europa zegt dat het vanzelfsprekend is om extra maatregelen te nemen na het bekend worden van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in België. 'Met bijna drieduizend zeer betrokken medewerkers zorgen wij voor veel beweging op boerenerven. Een uitbraak in Nederland kan grote gevolgen hebben voor onze boeren.'

Agrifirm geeft medewerkers het dringende advies de aangescherpte hygiënemaatregelen te volgen. Waar nodig worden wegwerpoveralls en overschoenen verstrekt. 'Het naleven van de eisen is ieders eigen verantwoordelijkheid, maar het is een serieuze zaak', erkent De Groot.

Scherp houden

'Door onze mensen continu te informeren over de ontwikkelingen, zorgen wij dat optimaal hygiënisch gedrag een focuspunt blijft. Daarnaast heerst bij ons een cultuur waarin wij elkaar scherp houden in het belang van de klant en sector.'

Door onze mensen continu te informeren over de ontwikkelingen, zorgen wij dat optimaal hygiënisch gedrag een focuspunt blijft

Harry de Groot, commercieel directeur varkenshouderij van Agrifirm Noordwest-Europa

In Nederland en West-Duitsland heeft Agrifirm een desinfectieprotocol voor bulkwagens, zuigauto's voor droge voeders en stukgoedvrachtwagens. Zo rijden lege bulkwagens bij een productielocatie van varkensvoer door een ontsmettingsboog, voordat ze worden geladen.

België en Oost-Duitsland

'Voor België en Oost-Duitsland geldt een uitgebreider hygiëneprotocol dat ook geldt voor chauffeurs. Maar ook in Nederland worden wielkasten en banden standaard gedesinfecteerd, evenals de bulkslangen en slangkoppelingen', zegt de commercieel directeur varkenshouderij. 'Als individuele klanten in Nederland er nadrukkelijk om vragen, passen we strengere maatregelen toe.'

Over de extra kosten van de aangescherpte maatregelen is De Groot helder. 'Als wij deze maatregelen niet met zijn allen als diervoedersector zouden nemen en Afrikaanse varkenspest breekt uit in Nederland, dan gaat het veel meer kosten. Dan gaat het om veel meer dan alleen het financiële.'

Eisen aan chauffeurs
• Ze mogen niet in de stal komen;
• Ze volgen bedrijfsspecifieke instructies/opmerkingen op de afleverbon;
• Ze dragen plastic overschoenen en jasjes en laten die achter op het bedrijf;
• Ze gebruiken bedrijfseigen bulkslangen of moeten na levering de slang van de bulkwagen desinfecteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer