Novi%2DPluim+betaalt+constant+goede+slachtprijs
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Novi-Pluim betaalt constant goede slachtprijs

De vereniging van vermeerderaars Novi-Pluim toonde een positieve en stabiele cijfers op de jaarvergadering. Het duurzaamheidslabel NoviPlus is succesvol.

Productontwikkeling en de bouw van een nieuwe kokerij in Epe geven meer mogelijkheden voor meerwaarde van het vlees van vleeskuikenouderdieren. Vermeerderaar Twan Engelen uit Someren is unaniem herkozen voor een bestuursperiode van drie jaar.

Pluimveeslachterij Remkes beoordeelt de kwaliteit aan de slachthaak en koppelt deze direct terug aan de vermeerderaar. Op basis hiervan wordt individueel de bonus uitgekeerd. Novi-Pluim onderzoekt op welke punten mogelijke verbeteringen vallen te realiseren door samen met experts en vermeerderaars ervaringen te delen.

Betere verwaarding

De vraag naar gekookte producten groeit, maar de capaciteit van de kokerij is beperkt. Sinds enkele weken is de vergunning voor de bouw van de kokerij onherroepelijk en kan de bouw beginnen. Remkes verwacht de kokerij eind 2020 in gebruik te kunnen nemen. Het vlees van ouderdieren is prima geschikt voor de kokerij en sluit aan bij de trend naar gekookte en gebraden gemaksproducten.

Remkes start in november 2018 in Barneveld een convenienceproductiebedrijf voor het kruiden en braden van kippenvlees en kipdelen. Testen moeten uitwijzen of dit proces ook een toegevoegde waarde voor vlees van uitgelegde ouderdieren.

NoviPlus

Samen met slachterij Remkes is het NoviPlus-duurzaamheidsprogramma ontwikkeld. NoviPlus stelt eisen aan het vermeerderingsbedrijf en de slachterij op het gebied van gezondheid voor dieren, gezondheid voor mens (antibiotica), dierenwelzijn en milieu. Alle bedrijven die aan het programma deelnemen, worden jaarlijks door een erkende instelling gecontroleerd en gecertificeerd.

Jurjën Kuipers, voorzitter Novi-Pluim: 'De waarde van het NoviPlus-concept zit in de breedte: het verhaal achter het vlees, de transparantie en het ketendenken dat start bij de pluimveehouder, spreekt aan. Grote partijen gaan met controles steeds verder de keten in en waarderen NoviPlus.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer