Rusland binnen tien jaar in top 5 varkensexporteurs

Rusland wil binnen de komende tien jaar in de top 5 van 's werelds grootste varkensexporteurs staan. Directeur-generaal Jurij Kovalev van de Nationale Unie van Russische varkensproducenten (NSS) noemde dat doel tijdens de jaarvergadering van zijn organisatie realistisch.

Rusland+binnen+tien+jaar+in+top+5+varkensexporteurs
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

 
In de eerste helft van 2018 nam de export van Russisch varkensvlees (inclusief slacht bijproducten) met ruim 40 procent toe naar 46.000 ton ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Kovalev sprak de verwachting uit dat dat tegen het eind van dit jaar is opgelopen naar 100.000 ton, meldt TopAgrar.

Het streven is dat de handel in varkensvlees in 2024 270.000 ton bedraagt en de inkomsten uit export zijn gestegen van 100 miljoen euro naar 430 miljoen euro. De directeur generaal van SNN wees er verder op dat de Rusland in 2019 naar verwachting 3,9 miljoen ton varkensvlees zal produceren en de grens van binnenlandse consumptie zal overschrijden.

Struikelblok

Volgens een voorspelling van Rabobank zal de internationale varkensvleesvraag op de lange termijn blijven stijgen, vooral in Azië. Een struikelblok voor de Russische export van varkensvlees noemde Kovalev de Afrikaanse Varkenspest. Hij pleitte voor staatssteun om veterinaire veiligheid van Russisch varkensvlees te waarborgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer