Regionale+krant+zwakt+Roundup%2Dartikel+af
Nieuws
© Han Reindsen

Regionale krant zwakt Roundup-artikel af

Regionale kranten De Stentor en De Gelderlander zwakken het artikel over de reinigingskosten van het gebruik van Roundup af. 'Het gaat echter niet alleen om Roundup, maar ook om andere, soortgelijke onkruidbestrijdingsmiddelen.'

Het artikel werd maandag op de voorpagina van de kranten geplaatst en zorgde voor de nodige discussie. Waterbedrijf Vitens nam direct afstand van de berichtgeving in beide dagbladen. De kosten om het grondwater te reinigen vanwege het Roundup-gebruik zouden jaarlijks voor Vitens 15 miljoen euro bedragen.

De kosten die het waterbedrijf maakt, komen echter niet alleen op het conto van Roundup, maar alle gewasbeschermingsmiddelen. 'Door die extra reinigingskosten is het water duurder, die kosten worden al jaren doorberekend in de waterprijs', melden de kranten vandaag in een aanvulling op het artikel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer