Bauernverband+blij+dat+Duitse+soloactie+tegen+glyfosaat+uitblijft
Nieuws
© Peter Smit

Bauernverband blij dat Duitse soloactie tegen glyfosaat uitblijft

Voorzitter Joachim Rukwied van het Duitse Bauernverband (DBV) is verheugd over het feit dat de federale minister van Landbouw geen solo-poging wil doen om het gebruik van glyfosaat te beëindigen.

'Een Europese interne markt vereist gemeenschappelijke regels. Een reductiestrategie is in principe zinvol, maar een volledige exit zou onze opties voor milieuvriendelijke teelten drastisch beperken', zegt Rukwied.

Bovendien werkt een spaarzaam gebruik van pesticiden alleen als telers een weerstandsbeheer kunnen uitvoeren, aldus de voorzitter. Dat wil zeggen dat telers een voldoende reeks actieve ingrediënten tot hun beschikking hebben.'

Degelijke beoordeling

De DBV heeft altijd gezegd dat de schaal van goedkeuring van gewasbeschermingsmiddelen alleen een degelijke wetenschappelijke beoordeling kan zijn. 'Tot nu toe is er geen voor de hand liggende studie die een exit zou rechtvaardigen', vindt Rukwied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer