Oekra%C3%AFens+bedrijf+sluit+grote+deal+met+Case+IH
Nieuws
© Eigen Foto

Oekraïens bedrijf sluit grote deal met Case IH

Een Oekraïens landbouwbedrijf sluit een deal van bijna 9 miljoen euro voor uitbreiding van het machinepark met nieuwe Case IH machines. De deal heeft betrekking op vijftig trekker en machines.

Het bedrijf Epicenter K heeft het machinepark uitgebreid om een grotere oppervlakte te kunnen bewerken. De trekkers, sproeimachines en werktuigen voor grondbewerking werden geleverd door Case IH-importeur Titan Machinery Ukraine.

De overeenkomst betrof de aankoop van vijftig afzonderlijke machines, bestaande uit twee Quadtrac 600 rupstrekkers, 19 Magnum 340 trekkers, 17 Patriot 4430-sproeimachines en 12 True-TandemTM 335VT voor grondbewerking.

Oppervlakte vergroot

Epicenter K beheert ruim 110.000 hectare grond en is vanaf 2015 werkzaam in Oekraïne. De onderneming heeft de hoeveelheid grond de afgelopen jaren aanmerkelijk vergroot en is van plan de oppervlakte nog verder uit te breiden. De gewassen bestaan hoofdzakelijk uit wintertarwe, zonnebloemen, mais en winterkoolzaad.

De onderhandelingen rondom de overeenkomst begonnen in de zomer van 2017 en werden ondersteund door plaatselijke demonstraties van de desbetreffende machines. Epicenter K heeft verschillende fabrikanten uit de Oekraïne gevraag een offerte uit te brengen. De keuze viel op Case IH.

Intenties partijen

De eindvoorwaarden van de verkoop, levering, service en specificatie van het machinepark werden in november 2017 op Agritechnica in Hannover besproken en werd de deal verzegeld.

De overeenkomst bevestigt de intenties van de partijen om op de lange termijn met elkaar samen te werken. De onderhandelingen rondom de aankoop van een grote partij Axial-Flow 9240-maaidorsers en 6,7 meter brede Ecolo-Tiger 875-schijveneggen zijn al begonnen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer