Case+IH+test+autonome+technieken
Nieuws
© Eigen Foto

Case IH test autonome technieken

Case IH start het proefproject Autonomy and Automation Program om inzicht te krijgen in hoe de autonome trekker in de landbouwpraktijk is toe te passen.

Case IH werkt dit jaar samen met Bolthouse Farms, een grote wortelproducent in Noord-Amerika, een proefproject voor de autonome trekker. Het doel van het programma is om inzicht te krijgen in de manier waarop nieuwe autonome technologie kan worden toegepast en in de praktijk kan voldoen aan de vereisten van de landbouw.

'De enige manier om te onderzoeken hoe de autonome technologie in de landbouw kan worden toegepast, is door de technologie door boeren te laten testen op hun eigen land, dit in hun eigen machinepark te laten opnemen en er hun dagelijkse activiteiten mee te laten verrichten', zegt Robert Zemenchik van Case IH.

Bolthouse Farms teelt het hele jaar door grote oppervlakten wortelen in vier staten van de VS en in Canada. Het Case IH-proefproject is in eerste instantie gericht op primaire en diepe grondbewerking, waarvoor een kleine vloot van autonome Steiger Quadtrac-trekkers wordt gebruikt. Zo kan de besturing van de autonome machine met verschillende grondbewerkingstoepassingen, bodemtypes en meteorologische omstandigheden worden geëvalueerd.

Conceptvoertuig

Sinds de onthulling van het autonome conceptvoertuig in 2016 heeft Case IH de technologie verder ontwikkeld. Het merk heeft klanten gesproken om te onderzoeken hoe deze technologie kan worden gebruikt om een maximaal resultaat te behalen. Met een proefproject test Case IH de autonome technologie in echte praktijkscenario's.

'Hoewel het conceptvoertuig de wereld toonde wat er allemaal mogelijk was met autonome voertuigen, was het nog steeds niet meer dan een concept. Deze werkende trekker bood ons een platform om gesprekken met boeren en de industrie aan te knopen over de technologie die nu en in de toekomst nodig is', zegt Zemenchik.

Verschillende landbouwactiviteiten vereisen verschillende mate van automatisering. Daarom maakt Case IH een onderverdeling in vijf categorieën: automatische besturing, coördinatie en optimalisering, bestuurderondersteunde automatisering, autonomie onder toezicht en volledige autonomie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer