%27Case+IH+Maxxum+145+zuinigste+4%2Dcilinder+trekker%27
Nieuws
© Eigen Foto

'Case IH Maxxum 145 zuinigste 4-cilinder trekker'

De Case IH Maxxum 145 Multicontroller met ActiveDrive 8-transmissie heeft een laag brandstofverbruik. Dat blijkt uit een recente Powermix-test van het Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG).

In het veldwerkgedeelte van de test behaalde de trekker een gemiddeld specifiek brandstofverbruik van 258 gram per kWh. Dat is bijna 9,5 procent lager dan de 282 gram per kWh die werd geregistreerd voor de grootste concurrent.

De test werd verricht bij de testfaciliteit van DLG in de buurt van Frankfurt, met gebruik van de DLG PowerMix-rollenbank. De faciliteit is de meest efficiënte ter wereld voor het doormeten van het volledige trekkersysteem, doordat ingenieurs echte omstandigheden voor veldwerkzaamheden kunnen simuleren.

Werkbelasting

DLG heeft op basis van de typische werkbelasting veertien belastingcycli gedefinieerd, waarmee het totale brandstof- en AdBlue-verbruik, de prestaties en uiteindelijk de energie-efficiëntie van het voertuig zijn te bepalen. De cycli zijn een weerspiegeling van typische veld- en transportwerkzaamheden onder gedeeltelijke of volle belasting.

In de test komt het zuivere trekwerk aan bod, met bijvoorbeeld een ploeg of een cultivator, maar ook gemengde werkzaamheden met de aftakas en het hydraulisch systeem, met bijvoorbeeld een roterende meststrooier of balenpers. Zware en lichte transportwerkzaamheden worden ook gesimuleerd om een volledig beeld van de energie-efficiëntie van de trekker tijdens gebruik te krijgen.

Vermogen

De Case IH Maxxum 145 Multicontroller met de nieuwe 8-traps ActiveDrive 8-transmissie met 24 versnellingen wordt aangedreven door een 4,5-liter, 4-cilinder FPT-motor met turbocompressor en intercooler. Met gebruik van het Hi-eSCR selectieve katalytische reductiesysteem voldoet deze aan de emissievoorschriften van Fase IV.

De motor heeft een nominaal vermogen van 107 kW (145 pk) bij 2.200 toeren per minuut, genereert tot 118 kW (160 pk) met vermogensmanagement, en heeft een maximaal vermogen van 114 kW (155 pk) bij 1.800 toeren per minuut en 129 kW (175 pk) met vermogensmanagement.

De Maxxum registreerde tijdens de DLG-test een gemiddeld brandstofverbruik tijdens veldwerkzaamheden van 258 gram per kWh, met een specifiek verbruik uiteenlopend van 230 gram per kWh tijdens werkzaamheden met een roterende eg (onder 100 procent belasting) tot 302 gram per kWh met een balenpers.

Transmissie

Een doorslaggevende factor voor de resultaten was de ActiveDrive 8-transmissie van de trekker, een nieuwe 24x24 Semi-Powershift, met drie schakelgroepen met ieder acht Powershift-versnellingen. De transmissie is nu leverbaar op alle Maxxum Multicontroller-trekkers van 116 pk tot 145 pk. De kenmerken van de ActiveDrive 8 maken de trekker efficiënter en gebruiksvriendelijker, en uitermate geschikt voor vermogensvretende werkzaamheden.

'We zijn bijzonder tevreden met dit rapport van het DLG', zegt Vincent Hazenberg van Case IH. 'Brandstofkosten zijn tegenwoordig een grote zorg voor alle boeren, dus een maximale efficiëntie is belangrijk om de productiekosten te minimaliseren. De DLG-test bewijst dat onze nieuwe Maxxum 145 Multicontroller met de innovatieve ActiveDrive 8-transmissie boeren op dit gebied duidelijke voordelen biedt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer