Geen+vogelgriep+bedrijven+3+kilometerzone
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Geen vogelgriep bedrijven 3 kilometerzone

Bij de drie bedrijven buiten de 1 kilometerzone en binnen de 3 kilometerzone rond het door vogelgriep getroffen vleeseendenbedrijf in Kamperveen is geen vogelgriep aangetroffen.

Eerder werd al bekend dat een ander bedrijf dat binnen de 1 kilometerzone ligt eveneens vrij is. Terwijl vroeger alle bedrijven binnen een straal van 1 kilometer moesten worden geruimd, geldt dat niet voor dit vermeerderingsbedrijf.

Landbouwminister Carola Schouten heeft hiervoor de regelgeving deze week aangepast. Wel staat dit bedrijf onder verscherpt toezicht als het gaat om vogelgriep. De directe buur, een vleeskuikenbedrijf op 50 meter van het eendenbedrijf, is wel geruimd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 7°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 12°
  20 %
Meer weer