Schouten+handhaaft+ophokplicht+voorlopig
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Schouten handhaaft ophokplicht voorlopig

Het is onwaarschijnlijk dat de landelijke ophokplicht voor het einde van deze maand wordt ingetrokken. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten.

De minister wil de komende week de mogelijkheden inventariseren of het risico gebaseerd, regionaal opheffen van de ophokplicht verantwoord en mogelijk is. LTO/NOP pleitten daar daar al eerder voor. Maar volgens de minister is dat niet eenvoudig.

Volgende week is hierover een gesprek tussen het ministerie en de ketenpartijen. De huidige ophokplicht in Nederland is op 8 december 2017 ingesteld en de 16 weken termijn verloopt daarmee op 30 maart 2018.

De recente besmetting is een tegenslag voor de gehele pluimveesector en voor bedrijven met vrije uitloop komt het extra hard aan. Voor hen komt het einde in zicht van de termijn van 16 weken waarbinnen hun eieren nog met de status vrije-uitloopei kunnen worden verkocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer