Aanleg+glasvezel+buitengebied+Oost+Utrecht+gestart
Nieuws
© marcel bekken

Aanleg glasvezel buitengebied Oost Utrecht gestart

De wethouders van gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Woudenberg hebben op vrijdag 9 februari samen met Gerard van Santen, directeur Gebiedscoöperatie O-gen en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel de starthandeling verricht voor aanleg van glasvezel.

Het betrof de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Renswoude. Renswoude is het eerste stukje van het Utrechtse deel van de regio Gelderse Vallei Midden, waar snel internet tot in elke woning in het buitengebied beschikbaar komt.

Voor de zomer van 2017 werd al bekend dat 50 procent van de inwoners van het buitengebied in deze regio heeft gekozen voor diensten via glasvezel. Dit was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg.

Leefbaarheid

'Glasvezel is van groot belang voor de leefbaarheid van het buitengebied. Denk aan de recreatiesector, de boerenbedrijven en ook voor gezinnen met opgroeiende kinderen', aldus wethouder Dick Vlastuin van Renswoude.

Binnenkort start ook een glasvezelcampagne in andere Utrechtse regio's waaronder de Kromme Rijnstreek.

Bekijk meer over: