HSLnet zoekt snelle surfers buitengebied Heeze-Leende

Zes jaar nadat de dorpskern van Heeze-Leende is voorzien van glasvezel kunnen ook ondernemers en burgers in het buitengebied gebruik gaan maken van snel internet. Tenminste als er genoeg aanmeldingen binnenkomen.

HSLnet+zoekt+snelle+surfers+buitengebied+Heeze%2DLeende
© John Claessens

Henk Kerkers, melkveehouder uit Sterksel en woordvoerder namens de lokale glasvezelcoöperatie HSLnet, maakt zich daar niet zo druk om. 'Het buitengebied zit al heel lang te springen om snel internet, vooral de ondernemers kunnen niet meer zonder.' Mensen met glasvezel gaan er flink op vooruit. 'Het basispakket biedt 500 megabit per seconde. In de meeste gevallen is dat ruim 60 keer zoveel als dat mensen nu hebben.'

In drie winkels staan informatiezuilen van HSLnet met informatie van de drie providers. 'Ze maken het mensen makkelijk om het aanmeldingsformulier af te geven.' Pluimveehoudster Anne van Lith was de eerste die een aanmeldingsformulier in de brievenbus deponeerde. Noodgedwongen werken ze op het bedrijf nog met een ouderwets boekhoudsysteem. Ze hoopt dat dat binnenkort verleden tijd is.

Voorzitter Janus Scheepers van de Ledenraad en lid van de Raad van Commissarissen van HSLnet, onthulde samen met burgemeester Verhoeven de eerste informatiezuil. Mensen hebben nog enkele weken om zich aan te melden. Dit voorjaar wil HSLnet starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer