Positieve reacties op glasvezel Flevoland

LTO Noord proeft positieve reacties bij Provinciale Staten op zijn pleidooi voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

Positieve+reacties+op+glasvezel+Flevoland
© marcel bekken

Aansluiten van het buitengebied op snel internet over glasvezel gaat in deze delen van Flevoland zo'n 3.500 euro per aansluiting kosten, een totaalinvestering van 8 tot 10 miljoen euro.

'Dat klinkt als veel, maar je bent dan wel voor de komende dertig jaar verzekerd van een goede verbinding. De hoeveelheid data die een aansluiting gebruikt, verdubbelt ieder jaar, daar kan een draadloos net zoals dat er nu ligt niet tegenop', zegt regiobestuurder Arnold Michielsen van LTO Noord.

Draadloos

Michielsen sprak woensdag in bij de Statencommissie Economie. Die reageerde volgens Michielsen in meerderheid positief. 'Ze zien ook wel in dat draadloos geen optie is.' Ook gedeputeerde Michiel Rijsberman hield een warm pleidooi voor de aanleg van glasvezel.

Uit onderzoek blijkt dat de draadloze techniek van Greenet nu een rapportcijfer 3,6 krijgt. Met een upgrade zou dat volgens Michielsen beter kunnen. 'Maar dat is in 2020 dan al weer achterhaald.'

Plan van aanpak

In de komende Provinciale Statenvergadering moet blijken of de volksvertegenwoordigers vinden dat kan worden doorgewerkt aan een plan van aanpak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer