Ctgb geeft uitleg over aanmelden RUB-middelen

Het Ctgb houdt op donderdagmiddag 23 november in Ede een informatiebijeenkomst over de aanmelding van RUB-middelen.

Ctgb+geeft+uitleg+over+aanmelden+RUB%2Dmiddelen
© Nieuwe Oogst

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) kreeg veel reacties en vragen op het concept-plan waarmee middelen van de Regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen (RUB) onder de Europese regelgeving worden gebracht.

De aparte status op basis van de RUB verdwijnt. Vanaf 2018 is voor de RUB-middelen een toelating nodig volgens Europese wetgeving. Het Ctgb wil bedrijven die RUB-middelen op de markt willen brengen of houden, goed informeren over de stappen om tijdig een toelating aan te vragen.

Aanvraag indienen

De informatiemiddag is bedoeld voor diegenen die in de toekomst RUB-middelen op de markt (willen) brengen of houden en die geen ervaring hebben met het doen van een aanvraag bij het Ctgb. Diegenen die een aanvraag willen indienen, moeten het middel begin 2018 aanmelden bij het Ctgb. Voor niet aangemelde RUB-middelen geldt dat ze van de markt moeten.

De inleiders staan onder meer stil bij het te volgen traject, de mogelijkheden voor een toelating onder Europees recht en de daarmee gemoeide tijd en kosten. De middag begint om 14,30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer