Ctgb vernieuwt toelatingendatabank

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft haar toelatingendatabank vernieuwd.

Ctgb+vernieuwt+toelatingendatabank
© Nieuwe Oogst

De nieuwe toelatingendatabank is verrijkt met gegevens over toepassingen zodat bezoekers ook toegelaten middelen kunnen vinden bij de toepassingen. Twee derde van de bezoeken aan de website van het Ctgb betreft de toelatingendatabank. De databank wordt jaarlijks ruim 500.000 keer geraadpleegd.

Nog niet alle toepassingen zijn aan de toelatingendatabank toegevoegd. Van gewasbeschermingsmiddelen is de toepassingsinformatie van insecticiden, herbiciden en acariciden (middelen tegen insecten, onkruiden en mijten) beschikbaar. Ook zijn de toepassingen van alle biociden ingevoerd. De toepassingsgegevens van fungiciden, groeiregulatoren en overige gewasbeschermingsmiddelen volgen zo snel mogelijk, meldt het Ctgb.

Ontsluiten data

De vernieuwde databank sluit aan bij het beleid van het Rijk om ruwe data te ontsluiten voor gebruik door particulieren en bedrijfsleven. Behalve de databank heeft het college ook de website aangepast. Het Ctgb maakt voor de nieuwe site gebruik van het Platform Rijksoverheid Online van de Dienst Publiek en Communicatie – een agentschap van het ministerie van Algemene Zaken. Deze dienst heeft inmiddels meer dan 325 websites voor organisaties binnen de Rijksoverheid gebouwd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer