Duurzame voedingssector wil af van btw

De duurzame voedingssector wil afschaffing van de btw op duurzame voeding. Die oproep doen de elf 'topkeurmerken' aan de politiek.

Duurzame+voedingssector+wil+af+van+btw
© Twan Wiermans

De elf topkeurmerken zijn door Milieu Centraal aangewezen, omdat die volgens de organisatie transparant, betrouwbaar en ambitieus zijn. Deze groep bestaat uit: ASC en MSC, Beter Leven 2 en 3-sterren, Biologisch EU, Demeter, EKO, Fairtrade, UTZ, Milieukeur en RainForest Alliance.

Het elftal grijpt de btw-verhoging van 6 naar 9 procent aan om de belasting op duurzame voedingsproducten af te schaffen. Deze maatregel zou passen in het rijtje klimaatmaatregelen van het nieuwe kabinet onder het motto 'de vervuiler betaalt'. 'En doet recht aan de 'echte prijs' van producten.'

Deze stap is in de ogen van de topkeurmerken de snelste route naar een wereld van duurzame productie. 'Die op termijn de overheidsuitgaven verlaagt op alle maatschappelijke thema's die met landbouw en voeding samenhangen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer