70 procent varkensvlees in schap heeft keurmerk

Van het varkensvlees in de Nederlandse supermarkten is 70 procent voorzien van het Beter Leven-keurmerk. Dat blijkt uit de Varkensvleesmonitor voor september van Varkens in Nood.

70+procent+varkensvlees+in+schap+heeft+keurmerk
© Het Hoge Noorden

De Varkensvleesmonitor laat zien welke supermarkten veel of juist weinig Beter Leven-keurmerk in hun assortiment hebben. Maar ook of ze voortgang boeken, geeft Varkens in Nood aan. Albert Heijn bood 1 procent meer keurmerkvarkensvlees aan en steeg naar 81 procent.

Hoogvliet wisselde met 72 procent in september stuivertje met Jumbo (70 procent) en veroverde de tweede plek. Dat komt door een stijging van 10 procent ten opzichte van vorige maand, waar dat bij Jumbo 2 procent is.

Zwaar wegend aandeel

Lidl boekte 3 procent groei en komt op 70 procent. Plus stijgt met 68 procent van plaats 10 naar 6 met een stijging van 8 procent ten opzichte van vorige maand. Albert Heijn, Jumbo en Lidl zijn de grootste spelers op de markt en hun aandeel weegt zwaar in het totaal. Kleintjes als Deen en Jan Linders zitten onder de 40 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer