Primeur voor slager met Beter Leven Keurmerk

Jellema's Keurslagerijen is als eerste slagerij overgestapt op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Het bedrijf heeft vestigingen in Klazienaveen en Emmen.

Keurslager Jellema heeft gekozen voor varkensvlees van het Wroetvarken met 1 ster van het Beter Leven keurmerk. Deze varkens leven op dichte vloeren met een dikke laag strooisel waarop ze kunnen rusten, spelen en in kunnen wroeten.

Al het varkensvlees van Jellema draagt het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. De slager gaat het vlees ook verwerken in de zelfgemaakte vleeswaren, salades, broodjes maar ook in producten voor catering en barbecue.

Praktische methode

De methode van borging van het Beter Leven keurmerk was tot op heden vooral gericht op verpakte producten en afzet via supermarkten. Een praktische methode voor slagerijen ontbrak, terwijl daar juist de vraag om ook gebruik te kunnen maken van het keurmerk toeneemt.

Stichting Beter Leven keurmerk heeft daarom in samenwerking met het netwerk MeatNL en praktijkbedrijven uit de achterban van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) gewerkt aan een praktische methode voor borging in ook slagerijen. Jellema's Keurslagerijen was de eerste die zich hiervoor aanmeldde.

Toegankelijker

De komende tijd wordt de methode voor borging gevolgd en doorontwikkeld. De methode heeft nog de status van pilot. Samen met enkele slagerijen en de KNS worden kennis en ervaringen gedeeld, zodat het gebruik van dit keurmerk voor slagers toegankelijker wordt. Slagerijen met interesse voor deelname aan deze pilot kunnen zich aanmelden bij Stichting Beter Leven keurmerk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer