Energieakkoord+Westland%2DOostland+bindt+35+partijen
Nieuws
© Koen van Wijk

Energieakkoord Westland-Oostland bindt 35 partijen

Maar liefst 35 partijen in Zuid-Holland hebben donderdagochtend 5 oktober in Delft het Energieakkoord van de Greenport Westland-Oostland ondertekend.

Met het Energieakkoord maakt de Greenport haar ambities concreet om in 2030 haar doelen te behalen op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen (CO2-Stikstof), verduurzaming en energieverbruik. De Greenport Westland-Oostland wil de eerste klimaatneutrale tuinbouwregio van het land zijn.

'De tuinbouw is een enorm innovatieve sector. Dat bewijst ook dit Energieakkoord. U loopt voorop in de Energietransitie. Het doet me deugd vandaag mijn handtekening onder dit akkoord te zetten', zei gedeputeerde Han Weber van Zuid-Holland.

Geothermie

Aan het akkoord dragen meerdere partijen financieel bij. Provincie Zuid-Holland neemt de helft van de kosten voor haar rekening. Gemeenten, het tuinbouwbedrijfsleven (waaronder AgroEnergy en Westland Infra) en het overige bedrijfsleven in de Greenport nemen de andere helft voor hun rekening.

De tuinbouw is een enorm innovatieve sector

In het akkoord staan onder meer concrete projecten op het gebied van duurzame energie. Met het akkoord worden projecten zoals de toekomstige geothermieboringen in Westland en de aansluitingen van de glastuinbouwcomplexen in het Oostland op de warmterotonde beter ondersteund. Ook kunnen nieuwe initiatieven beter en sneller tot ontwikkeling worden gebracht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer