Boeren discussiëren met gedeputeerde Spierings

Boeren gingen voor aanvang van de vergadering van de Brabantse Provinciale Staten met gedeputeerde Anne-Marie Spierings van landbouw in discussie.

Spierings schaarde zich tussen de boeren om hun vragen te beantwoorden. Haar collega Johan van den Hout (milieu) was niet te zien. Spierings en Van den Hout zijn de bouwers van het voorgestelde beleid over een versnelde transitie van de veehouderij. Provinciale Staten besluiten vandaag of de plannen worden doorgevoerd.

Jaco Geurts, CDA-fractie Tweede Kamer, was naar Den Bosch afgereisd om zijn steun te betuigen aan de Brabantse veehouders. Zijn fractie keurt de voorgestelde plannen van provincie Den Bosch over een versnelde transitie van de veehouderij sterk af. 'Als de plannen doorgaan, is dat een historisch slecht besluit. Ik maak mij dan ook ernstige zorgen over gevolgen voor de Brabantse boeren, maar ook voor de werkgelegenheid buiten de landbouw.'

Brabantse boeren zijn massaal afgereisd naar Den Bosch. Zij zijn over het algemeen niet tegen een transitie van de veehouderij in Brabant. Wel zijn zij tegen de stapeling van de maatregelen en het met zes jaar naar voren halen van de deadline dat deze moeten zijn doorgevoerd. Geschat wordt dat 500 ondernemers vervroegd hun deuren zullen moeten sluiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer