Veehouders laten van zich horen bij provinciehuis

Brabantse veehouders laten vrijdag van zich horen bij het provinciehuis in Den Bosch. Ze willen dat de voorgestelde plannen voor een versnelde omvorming van de veehouderij van tafel gaan.

Voor de deuren van het provinciehuis volgen honderden veehouders de insprekers in de Statenzaal. De jonge varkenshouder Willem Berkers offert zijn spreektijd op om de statenleden in stilte te laten nadenken over het voorgestelde beleid. Het luidde applaus dat van buiten opstijgt, ontgaat de statenleden niet.

Collega-varkenshouder Maarten Rooijakkers is in binnen- en buitenland gelauwerd om zijn innovatieve concepten voor de varkenshouderij. Hij begrijpt niets van de plannen. 'Het betekent het einde van de vooruitgang van de sector.'

ZLTO voorzitter Hans Huijbers: 'Het beleid gaat niet om een versnelde transitie van de veehouderij, maar om een versnelde sanering.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer