Kamermeerderheid+wil+omschakelsubsidie+voor+boer
Nieuws
© Dirk Hol

Kamermeerderheid wil omschakelsubsidie voor boer

De Tweede Kamer wil dat boeren die willen omschakelen naar meer dier- en natuurvriendelijke vormen van landbouw daarbij financiële steun krijgen uit de GLB-gelden.

Een Kamermeerderheid schaarde zich donderdag achter een motie met dit voorstel van de PvdD. Volgens PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand zijn er veel boeren die met hun bedrijf willen omschakelen nar natuurinclusieve of biologische landbouw, maar lukt het ze zonder steun niet om los te komen uit het gangbare landbouwsysteem.

In de motie wordt de regering opgeroepen zich in te zetten voor een omschakelsubsidie uit GLB-gelden. Dankzij steun van PVV, D66, GroenLinks, SP, PvdA, 50Plus en DENK haalde het voorstel een meerderheid. VVD, CDA, ChristenUnie, SGP en FvD stemde tegen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer