VVD+heeft+een+woordvoerder+tuinbouw
Nieuws
© Dirk Hol

VVD heeft een woordvoerder tuinbouw

De Kamerfractie van de VVD heeft de komende periode een woordvoerder die zich speciaal richt op de tuinbouw. Het is Arne Weverling die sinds de verkiezingen deel uitmaakt van de VVD-fractie.

Weverling is afkomstig uit het Westland. Zijn vader had er een hoveniersbedrijf. Als wethouder van gemeente Westland zette hij zich onder meer in voor het bestrijden van schijnconstructies rond de inzet van buitenlandse werknemers.

Biotech en topsectoren

Naast het woordvoerderschap tuinbouw behartigt Weverling in de Kamer onder meer ook de portefeuilles biotechnologie, topsectoren en industrie, technologie en innovatie en vestigingsklimaat en concurrentiepositie.

Kamerlid Helma Lodders blijft VVD-woordvoerder landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Haar collega Remco Dijkstra neemt de portefeuille milieu en klimaat voor zijn rekening.

Frank Futselaar

Bij de SP is het nieuwe Kamerlid Frank Futselaar aangewezen als woordvoerder landbouw en natuurontwikkeling. Hij was eerder SP-fractiemedewerker in het Europarlement.

In Brussel hield Futselaar zich onder meer bezig met landbouw en natuurbeleid. Daarna was hij enkele jaren ambtenaar bij de provincie Overijssel in functies die betrekking hadden op het landelijk gebied.

Wisseling bij PVV

Ook de PVVheeft een nieuwe landbouwwoordvoerder. Het is Barry Madlener. Van 2006 tot 2009 was hij Kamerlid voor de PVV, daarna tot 2012 lid van het Europees Parlement en vervolgens weer Kamerlid.

Dion Graus was de afgelopen jaren PVV-landbouwwoordvoerder. Hij houdt wel de portefeuille dierenwelzijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer