Sojamelk mag geen melk meer heten

Producten op basis van soja mogen niet langer onder namen als melk en kaas op de markt worden gebracht. Dat blijkt uit een uitspraak van het Europees Hof van Justitie.

Sojamelk+mag+geen+melk+meer+heten
© lekkergezond.nl

Producenten van sojamelk, tofoeboter en vegakaas moeten door de uitspraak op zoek naar nieuwe namen voor hun producten. Volgens het Europees recht zijn benamingen als melk' room, boter, kaas en yoghurt uitsluitend voorbehouden aan producten van dierlijke oorsprong.

De uitspraak volgde op een in Duitsland aangespannen zaak tegen de fabrikant TofuTown. Deze brengt een reeks vegetarische en veganistische producten op de markt als Tofubutter en Pflanzenkäse. Een rechter in Trier had het EU-hof gevraagd om uitleg van de regels. Deze oordeelt dat zuivelbenamingen voor plantaardige producten tot verwarring bij consumenten kunnen leiden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer