Veel bollentelers kennen Het Nieuwe Verwerken

Het project Het Nieuwe Verwerken (HNV) is bekend bij 58 procent van de bloembollenbedrijven. Dit blijkt uit een enquête onder bloembollenbedrijven.

Veel+bollentelers+kennen+Het+Nieuwe+Verwerken
© Haijo Dodde

Deze respondenten (237 personen) weten dat het gaat om onderzoek naar het verwerken van bloembollen op duurzame wijze. De projectleiding van HNV heeft deze enquête uitgezet om te weten wat de kennis is over het project begin 2017. Als de enquête over twee jaar wordt herhaald, moet de groep die het project en de onderzoeksresultaten kent en volgt duidelijk zijn toegenomen.

Uit de reacties blijkt dat telers een voorkeur hebben om informatie te krijgen over HNV via BloembollenVisie of digitale nieuwsbrieven. Hier is al in voorzien. In BloembollenVisie verschijnt maandelijks een artikel en updates worden gepubliceerd regelmatig in de digitale nieuwsbrief van BloembollenVisie en van de partners van HNV.

Ziektedruk verlagen

Het Nieuwe Verwerken is een onderzoeksproject voor de bloembollensector. Het doel is om betere manieren te vinden om bloembollen te bewaren en te verwerken om zodoende de ziektedruk te verlagen en milieuvriendelijker en efficiënter te werken. Tevens moet het werk arbeidsvriendelijker worden gemaakt.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken onder de vlag van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. De partners zijn Wageningen University & Research, KAVB, Anthos, Machinefabriek Akerboom, Bright Spark, GMN en Greenport Duin- en Bollenstreek. Daarnaast levert het Innovatiefonds van de Rabobank Bollenstreek een financiële bijdrage.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer